У Львові відкривають центр протезування й реабілітації Superhumans. Проєктуванням центру займалася архітектурна студія Savytskyy Design спільно з PeLe Engineering.

«Ця будівля не має бути пристосована для людей з інвалідністю, це має бути їхня будівля», – сказав один з авторів проєкту Марко Савицький.

У центрі для військових будуть доступні лабораторія з виготовлення й збирання протезів; департамент фізичної реабілітації; басейн для реабілітації й відділення психологічної підтримки.

Будівля складається з декількох блоків. Лабораторія протезування – місце, де будуть виготовляти біонічні протези під індивідуальні мірки пацієнта.

У самому центрі реабілітації, а також центрі ерготерапії, повністю відтворили побутові, житлові умови, щоб пацієнти змогли вчитися користуватистя протезами в побуті, починаючи від кухні, ванни, житлової кімнати, завершуючи машиною, яка стоятиме у дворі. 

Також передбачили місце, де є поверхня з різним покриттям, де люди з протезами ніг будуть учитися ходити на різних покриттях (пісок, трава, бруківка, гравій).

Басейн обладнаний реабілітаційними й медичним обладнанням для проходження реабілітації. Тут передбачений ліфт-підйомник, який зможе транспортувати тих, хто потребує, у сам басейн. 

Усі послуги будуть безоплатними для тих українців, які постраждали від війни. Щоби стати в чергу на протезування, треба заповнити анкету.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Superhumans – центр із протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей. Центр створений на базі Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках на Львівщині.

У клініці працюватимуть висококваліфіковані українські фахівці, які переймають досвід у медиків усього світу. Також у Superhumans кажуть, що прагнуть створити «комплексну екосистему», де пацієнт не блукає від закладу до закладу в пошуках відповідей, а має «єдине вікно рішень».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі