Мобільний застосунок Reunite Ukraine із пошуку зниклих дітей запустили у Національній поліції. 

Додаток є складовою механізму комплексної системи пошуку зниклих дітей. Розробили застосунок разом із американською приватною компанією Find My Parent.

У ньому можуть зареєструватися не тільки родичі, але й люди, які можуть передати відому їм інформацію про українських дітей, які перебувають у Росії чи на окупованих територія і відвідують там школи чи дитсадки.

Як це працює:

  • Завантажити додаток Reunite Ukraine можна в App Store або Google Play;
  • У ньому треба створити профіль, додати інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема й тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективнішим є пошук, додають у Нацполіції;
  • Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine порівняє дані користувачів, які зареєструвалися;
  • У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їхню перевірку і користувачі отримують сповіщення і можливість обмінюватися повідомленнями. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні запустили портал «Діти війни» для розшуку зниклих дітей. Сайтом можуть скористатися як батьки зниклих дітей, так і всі, хто має будь-яку інформацію про їхнє місце перебування чи злочини проти них (депортацію, примусову зміну громадянства й документів, усиновлення).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі