Виноробню князя Трубецького на Херсонщині перейменували, тепер вона буде називатися Stoic Winery, підтвердили The Village Україна у виноробні.

Виноробня до повномасштабного вторгнення

Винороби зауважують, що поважають історію й діяльність засновника виноробні Петра Трубецького, але вважають, що ідентичність і майбутнє не мають бути пов’язані з російським князем.

Нову назву обрали, щоби «віддати належну шану філософії стоїцизму й показати, що жодні випробування не зможуть зупинити в бажанні робити краще вино». Під стоїцизмом розуміють філософію самоопанування, наполегливості, прийняття ситуації й прагнення до кращого, незважаючи на події. Також у виноробні змінили айдентику.

Історичну будівлю шато Трубецького окупували з перших годин війни. Ні працівники, ні керівництво не мали до нього доступу до виноробні протягом дев’яти місяців російської окупації. Росіяни там жили й розграбували всю колекцію вин. Зараз виноробня щодня страждає від обстрілів.

Першочерговим завданням винороби називають відновлення виробництва й продаж вин. Крім того, мають відновити лабораторію, 200 гектарів виноградників і готельно-туристичний комплекс.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Історичному шато імені князя Трубецького, що на Херсонщині, уже 126 років. Воно пережило Першу й Другу світові війни. Перші виноградники там висадили наприкінці 19 століття.


1 березня 2022 року в шато планували відкрити ресторан і готель. Також хотіли відкривати дегустації нових ігристих вин і виходити на ринки країн Балтії й Скандинавії.


Редакція The Village Україна поговорила з керівним менеджером виноробні Андрієм Стрільцем про втрачені склади на Херсонщині й Київщині, третю війну й відновлення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі