Заказник «Совська Пронька» планують облаштувати у Солом'янському районі Києва, йдеться у повідомленні Київради. 

Територія майбутнього заказника розташована між вулицями Колосковою, Крутогірною, Яблуневою, Сигнальною й провулком Яблуневим. У цій місцевості бере початок річка Совка. Орієнтовна площа становить 10,31 гектара.

На території майбутнього заказника треба провести роботи з благоустрою: облаштувати зони відпочинку, створити парк та інші деталі. 

«Саме на цій ділянці находиться купель, яка є привабливим рекреаційним об’єктом», – зазначили у Київраді. 

Під час проведення місячника з благоустрою на території заказника встановлять інформаційні знаки. Киян просять надсилати свої пропозиції щодо благоустрою на електронну адресу: [email protected].

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Недалеко від Совських ставків розташована балка «Пронька». Це кілька пов’язаних між собою невеликих балок зі струмками. Балки заросли вільхою, там мешкають багато птахів. По берегах джерел можна зустріти граб і підсніжник, занесений у Червону книгу.

Також на території балки «Пронька» розташоване джерело з хрестом і дерев’яна купальня, яку спорудили місцеві. Частину балки раніше хотіли виділити під забудову аеропорту «Жуляни», зазначає Київський еколого-культурний центр.

Проте, у жовтні 2022 року у Київраді заявили про намір облаштувати на цій території ландшафтний заказник. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі