Українським спортсменам заборонять брати участь у змаганнях, де будуть представлені росіяни чи білоруси, повідомив в ефірі телемарафону міністр Кабміну Олег Немчінов, цитує Reuters.

Немчінов пояснив, що протокольне рішення ухвалили за пропозицією міністра спорту і президента Національного олімпійського комітету України (НОК) Вадима Гутцайта.

Це відповідь України на рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК), який нещодавно рекомендував дозволити росіянам і білорусам виступати на Олімпійських іграх-2024 під нейтральним прапором. У МОК вважають, що не варто «позбавляти права брати участь у змаганнях лише через паспорт».

Поки що це лише рекомендації, питання допуску розглядатимуть «пізніше». Однак видання RND пише, що очільник МОК Томас Бах також підтримав повернення росіян і білорусів до змагань.

Утім, наразі невідомо, як саме діятиме рішення уряду, адже атлети з Росії та Білорусі зможуть змагатися лише як індивідуальні спортсмени під нейтральними прапорами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


25 січня Міжнародний олімпійський комітет рекомендував дозволити росіянам і білорусам брати участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі, однак винятково під нейтральними прапорами.

Учасників із Росії і Білорусі, які підтримують війну в Україні, обіцяють усунути. Проти допуску атлетів із цих двох держав виступили 35 країн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі