Активісти ГО «Не мовчи» просять міську владу Києва врятувати від руйнації схил на вулиці Мечникова. Відповідне звернення вже направили до Печерської РДА.

За їхніми словами, схил в аварійному стані й може загрожувати життю й майну мешканців навколишніх будинків. Це ділянка Кловського схилу, розташована між житловими будинками на вулиці Мечникова, 7 і 7-А, а також на провулку Марʼяненка, 14.

Причиною руйнації називають прорив трубопроводу, через що пошкоджень зазнали господарські споруди, а велика кількість ґрунту зсунулася на прибудинкову територію житлових будинків.

Активісти також вимагають від балансоутримувача (ТОВ «Будінформ») провести ремонт дощової каналізації й забезпечити якісне водовідведення. На їхню думку, міська влада також має зобовʼязати «Будінформ» звести підпорну стіну й відремонтувати водостоки.

Що кажуть експерти?

Активісти зазначають, що в січні 2019-го комісія з екологічної безпеки Печерської РДА встановила, що ця ділянка є зоною небезпечних геологічних процесів.

Зокрема, на глибині близько метра фіксують прояви лінійної ерозії ґрунтів унаслідок розмиву, а також спостерігають явище «пʼяний ліс». Це значить, що стовбури дерев деформовані (нахилені або зігнуті) через зсуви ґрунтів, цитують активісти висновки ДП «Державно науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» і КП «Спеціалізоване управління протизсувних та підземних робіт».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У серпні 2016-го на ділянці між вулицею Мечникова й провулком Марʼяненка вже відбувався прорив трубопроводу, який спричинив зсув ґрунтів, повідомляють у ГО «Не мовчи».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ГО «Не мовчи»