У Молодому театрі відбулася церемонія вручення 30-ї премії «Київська пектораль» за підсумками 2022 року, пише «Укрінформ». 

Премії вручали в трьох номінаціях: «За особистий внесок у мистецтво», «Спеціальна премія» й «Подія року».

Першими оголосили переможців у номінації «За особистий внесок у мистецтво». У 2022 році ними стали 104 працівники київських театрів, які наразі захищають Україну на передовій: від акторів до слюсарів гаражів.

«Спеціальну премію» отримали драматургині за актуальні постановки, уривки з яких продемонстрували актори Молодого театру, Театру на Печерську, Театру юного глядача на Липках і Мистецько-концертного центру імені Івана Козловського Київського академічного театру оперети.

Ірину Малоліту відзначили за музичну казку «Цап-кацап», створену за мотивами української народної казки «Коза-дереза». Також у цій номінації отримали нагороди Ольга Анненко з пʼєсою «Люби мене, не покинь», Ніна Захоженко з пʼєсою «Я, війна і пластикова граната» й Марина Смілянець за театральний твір «Позивний «Елвіс».

«Подією року», за словами директора департаменту культури КМДА Сергія Анжияка, є те, що 19 київських театрів із вересня розпочали повноцінну роботу.

Художні керівники всіх театральних установ столиці отримали пекторалі за свою роботу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Премія України в галузі театрального мистецтва «Київська пектораль» засновали в 1992 році Спілка театральних діячів України й Головне управління культури міста Києва. У 2022 році премію не вручали через початок повномасштабного вторгення Росії.

Лауреатами в різні роки були Богдан Ступка, Ада Роговцева, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Олексій Богданович, Валерія Заклунна, Євгенія Мірошніченко й багато інших видатних митців сцени.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі