Мінцифри планує встановити мінімальний ліміт швидкості інтернету на рівні 2 Мбіт/сек, навіть у селах і на дорогах, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, цього має бути достатньо, щоби комфортно зідзвонюватися в Zoom з колегами зі смартфона, публікувати відео в Instagram чи обмінюватися файлами без використання Wi-Fi.

Стабільну швидкість у 2Мбіт/сек хочуть впровадити у всіх населених пунктах і на дорогах, де є мобільний звʼязок. Федоров зазначає, що в містах фактичний показник швидкості все ж значно вищий, ніж у селах, адже там працює значно менше базових станцій.

Михайло Федоров пояснив, що законодавство України («Закон про електронні комунікації») наразі не має такого показника як «швидкість» інтернету, хоч оператори й використовують його як конкурентну перевагу. Саме тому Мінцифри готують зміни до законодавства, які мають дозволити державі контролювати швидкість інтернету, а українцям – тестувати її.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ось топ-10 інтернет-провайдерів в Україні за швидкістю завантаження й обсягом переданих даних. У першій пʼятірці – Lanet, Triolan, Freenet, Volia і Tenet.


«Дія» за кордоном, послуги для ФОПів й електронна демократія. Розпитали керівника з розвитку електронних послуг Мстислава Баніка про те, що планують у Мінцифри на 2023 рік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі