Комбат Анатолій Козел із позивним «Купол» прокоментував власне інтервʼю The Washington Post, після якого його понизили на посаді.

За його словами, видання опублікувало лише частину слів, а критика – це бажання змінити українську армію на краще, щоби якнайшвидше наблизити перемогу, а не «втоптати її в бруд».

«Говорив щиро, довго, як умів. Розповів і забув – на фронті є більш важливі справи. Але коли зчинився галас, передивився кінцевий результат і сам був вражений, наскільки все якось не так», – пояснює Анатолій Козел.

«Купол» додає, що The Washington Post, наприклад, не вказали його тезу про те, що бригади десантно-штурмових військ (ДШВ) не виводили на відновлення, хоч вони цього й потребують. «Треба зважити й на те, що був дійсно тяжкий період дуже важких боїв. Трішки дозволив собі зайвих емоцій», – пише він.

Утім, «Купол» підкреслив, що зараз триває конструктивний діалог із керівництвом ДШВ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Анатолій «Купол» Козел у коментарі для The Washington Post поскаржився на якість підготовки військових-новобранців і великі втрати серед досвідчених бійців.

Після цього командувач Десантно-штурмових військ Максим Миргородський зняв «Купола» з посади й перевів на нижчу – заступника командира навчального центру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі