У Дрездені створили мапу дахів міста, які підходять для встановлення сонячних панелей, пише The Mayor.

Для цього дослідили всі дахи міста й створили дві інтерактивні мапи: одна з них фіксує дахи, а інша фасади, придатні для розміщення панелей.

Фото: 3D-мапа дахів Дрездена

Місто підрахувало, що потенційно дахи й фасади всіх 135 тисяч будинків Дрездена змогли би виробляти 1900 гігават-годин сонячної енергії на рік. Але це нереалістичний прогноз, якщо врахувати памʼятки з охоронним статусом і дахи, де ефективність сонячних панелей була би низькою, пише The Mayor.

Більш реалістичною вважають цифру в 500 гігават-годин на рік. До прикладу, місто загалом споживає 2500 гігават-годин на рік.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» встановили сонячну електричну станцію. Завдяки цьому економія електроенергії в сонячний день становитиме від 30 кіловат на годину.


Проєкт «100 сонячних шкіл» фонд Energy Act For Ukraine планує обладнати сонячними електростанціями 100 шкіл у регіонах України, які постраждали через російську агресію. Детальніше про проєкт загалом і сонячну станцію в школі №17 в Ірпені ми розповідали тут.


Як обстріли та бої впливають на наше довкілля? Запитали в українських та міжнародних фахівців про наслідки ракетних ударів, обстрілів з артилерії та знищення військової техніки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі