Близько 528 000 працівників українських компаній заброньовані від мобілізації до ЗСУ, розповіли у Кабміні у відповідь на запит видання Forbes.

З них 2176 осіб заброньовані за новим порядком. Найбільше заброньованих в енергетичній галузі – 163 000 осіб. Далі йде агропромисловий сектор (63 000 осіб), а потім ІТ-спеціалісти (11 000 осіб).

Також у Камбіні повідомили, що з початку війни Мінекономіки прийняло 3510 наказів про бронювання військовозобов’язаних (із них 2661 чинний). 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада 27 січня затвердила порядок бронювання військовозобов’язаних працівників від мобілізації, а також критерії для підприємств, за якими вони вважатимуться критично важливими для економіки.


Бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими для того, щоб підприємство продовжувало працювати. Бронювати працівників зможуть підприємства, які визнають критично важливим для функціонування економіки. Для цього вони мають відповідати щонайменше трьом критеріям із відповідного переліку. Деталі читайте за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі