Власників двох закладів громадського харчування у парку «Муромець» хочуть зобов'язати звільнити територію заповідника від самовільно збудованих споруд, повідомили в Київській міській прокуратурі.

Прокуратура встановила, що на території парку та на земельних ділянках, що є частиною природно-заповідного та водного фонду, незаконно звели два заклади громадського харчування.

«Один із них у вигляді цілісного майнового комплексу площею понад 300 квадратних метрів зареєстровано за товариством, інший, площею близько 90 квадратних метрів, – за приватним підприємцем», – ідеться в дописі прокуратури.

Фото: Київська міська прокуратура

Вартість земельних ділянок складає 18 мільйонів гривень. Власників закладів хочуть зобов'язати знести споруди і привести ділянки у «придатний для використання» стан.

Позов до суду проти власників закладів подала Деснянська окружна прокуратура.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Парк «Муромець» – рекреаційна зона на півночі Києва, розташована в урочищі Чорторий на островах Муромець та Труханів. Парк був закладений у 1972 році і спочатку мав назву «Дружби народів». У 2018-му парк перейменували. На території парку є низка ресторанів та розважальних закладів, а також спортивний комплекс X-Park із зонами для вейкбордингу та серфінгу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі