У Києві приберуть низку блокпостів, а також засиплять деякі окопи й демонтують бліндажі, повідомили в КМВА.

Реорганізувати систему загороджень вирішили з огляду на те, що загроза бойових дій у Києві була зведена до мінімальної, а також щоб зробити пересування містом більш комфортним, відзначили у військовій адміністрації.

Деякі блокпости й оборонні споруди залишаться, частина перейде у «сплячий» режим, а інші цілком демонтують.

Інженерні споруди, що залишатимуться, удосконалять. Непридатні бетонні блоки, мішки з піском і протитанкові їжаки замінять на нові. Також укріплять бліндажі й «приведуть до ладу» окопи, кажуть у КМВА.

Частину блокпостів приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском і протитанкові їжаки залишать у визначених місцях, щоб у разі виникнення загрози оперативно повернути загородження в бойовий режим. На таких «сплячих» загородженнях також проведуть ревізію.

Решту оборонних споруд, у яких немає потреби, демонтують. Блокпости приберуть з проїжджої частини, також засиплять деякі окопи й демонтують бліндажі.

«Але повністю вся система оборонних інженерних загороджень, мабуть, зникне лише після того, як ми переможемо», – сказав очільник КМВА Сергій Попко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Водночас систему оборонних рубежів навколо Києва посилюють. Зокрема, облаштовують вогневі позиції й укриття для військових, нарощують фортифікаційне обладнання рубежів оборони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Наталія Азаркіна; Projector Creative & Tech Online Institute