Для пілотного проєкту «Листоноші на електробайках» «Укрпошта» закупила 20 електровелосипедів українського виробника «Байкбокс», свідчать результати тендера на Prozorro.

Оператор придбав десять триколісних електровелосипедів із ящиками, п’ять двоколісних із ящиками і п’ять двоколісних із кофрами. Це коштувало понад 1,4 мільйона гривень.

Згідно з умовами тендера, електробайки мають бути 2023 року виробництва. Їх поставлять не пізніше 31 травня 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт «Листоноші на електробайках» запускають не за кошт тарифів чи бюджету, наголошував Смілянський. Таким способом хочуть підвищити ефективність роботи й зарплати працівникам.

Гендиректор «Укрпошти» додав, що на таких електробайках «зручно долати гірські масиви Закарпаття і Франківщини та швидше рухатися довгими вулицями приватних секторів Дніпра чи Харкова». Для цього листоношам планують видати портативні комп’ютери, POS-термінали, USB-зарядку.


Компанія Bayka почала свою діяльність у Чернігові у лютому 2020 року. Спочатку випускали різний електротранспорт, як-от велосипеди, баггі, катери, дрифт-трайки, потім вирішили зосередитися на виробництві електровелосипедів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі