Берлін дозволить жінкам ходити й купатися топлес у громадських басейнах, повідомляє BBC.

Оператору берлінських басейнів Berliner Bäderbetriebe навіть не доведеться змінювати власні правила, які наразі вимагають від відвідувачів прикривати в басейнах лише геніталії.

Місцева влада ухвалила таке рішення після інциденту, який стався у 2020-му. Тоді жінку, яка засмагала біля басейну з оголеними грудьми, змусили піти. Вона подала офіційну скаргу, справа дійшла до Офісу омбудсмена з гендерної рівності. Ще один схожий випадок стався в грудні 2022 року, пише видання.

За словами чиновників у Берліні, ці жінки стали жертвами дискримінації, а тому тепер всі відвідувачі громадських басейнів мають право купатися й засмагати там топлес.

BBC пояснює, що в Німеччині є культура оголеного тіла, яка має назву Freikörperkultur. За їхніми словами, нудизм у країні сприймається радше як ознака здоровʼя й природності.

Рух набув популярності у Східній Німеччині, яка в другій половині 20 століття перебувала під контролем СРСР. Місцева влада використовувала нудизм як інструмент регуляції суспільної напруги і давала людям ілюзію більшої свободи, пише «Хмарочос».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Жінкам ще влітку 2022-го офіційно дозволили перебувати у громадських басейнах топлес у двох містах Німеччини: Геттінген (Нижня Саксонія) і Зіген (Північна Рейн-Вестфалія).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі