Для смартфонів випустили застосунок «Посібник з архітектури Харкова», з яким можна віртуально пройтись маршрутами міста. 

Робота над посібником розпочали ще до початку повномасштабного вторгнення. За словами команди, проєкт покликаний сприяти знайомству світу з матеріальною культурною спадщиною України і Харкова 1920-х  1930-х років, привертаючи увагу до її цінності та приналежності до ширшого феномену європейського модернізму.

Цифровий проєкт «Посібник з архітектури Харкова» реалізує громадська організація Urban Forms Center. У ньому уже доступні аудіоекскурсії Майданом Свободи, Каразінським університетом, Харківською ОДА, готелем «Харків» та іншими місцями міста. 

«Ми віримо, що вже скоро гості міста зможуть власноруч спробувати додаток, прогулюючись маршрутами, які ми підготували. А поки ми пропонуємо подивитися на місто очима місцевих архітекторів, фотографів та істориків, які документують життя будівель під час війни і переосмислюють їхню історію», кажуть ідейники проєкту.

Зараз проєкт у процесі тестування. Матеріали доступні українською та англійською мовами. Завантажити застосунок можна для Android та для iOS.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Київській області запустили VR-музей пам’яті війни. З його допомогою можна «прогулятися» зруйнованими Ірпенем і Бородянкою. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі