Українці можуть задонейтити 300 й більше гривень на вітчизняні дрони-розвідники «Чаклун» і взяти участь у розіграші памʼятних монет від НБУ.

Це благодійна кампанія Нацбанку, United24 і «ПриватБанку» до річниці повномасштабного вторгнення Росії. Мета – 10 комплексів БПЛА вартістю понад мільйон гривень.

«Легкий у використанні, придатний до ручного запуску й ремонту в польових умовах. До кожного комплексу входять пʼять дронів, здатні перебувати в повітрі до 60 хвилин і літати на відстань до 100 кілометрів», – описують характеристики дрона ініціатори проєкту.

Серед учасників розіграють 16 монет і сім банкнот номіналом у 100 гривень із підписами Зеленського, Залужного чи Сирського.

Щоби взяти участь, потрібно переказати на цей рахунок суму, кратну 300. Кількість внесків не обмежена, кожен донейт збільшує шанси перемогти в конкурсі. Усі пожертви відразу потрапляють на спеціальний рахунок Нацбанку для потреб ЗСУ.

Збір триватиме з 24 лютого по 5 березня 2023-го. Переможців рандомно оберуть до 15 березня в прямому ефірі на YouTube-каналі НБУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нацбанк випустив монету, присвячену українському філософу й письменнику Григорію Сковороді до 300-річчя з дня його народження. Монета називається, як і збірка віршів Сковороди, – «Сад божественних пісень». Її номінал – 20 гривень.


Українські креативники разом із британським поетом Гаррі Бейкером створили книгу-поему Not Little Things про рік українського спротиву.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі