Музична платформа Spotify запустила функцію DJ – персонального гіда, який аналізуватиме музичний смак користувача, пропонуватиме треки, а також розповідатиме про композиції й виконавців «надзвичайно реалістичним голосом». 

DJ буде регулярно оновлювати плейлісти з огляду на відгуки користувача. Гід пропонуватиме як нову музику, так і «давно забуті» пісні. 

Нову функцію запустили на базі технологій персоналізації Spotify, які вже використовували раніше, наприклад, для створення добірок Discover Weekly. Крім того, додали генеративний ШІ з використанням технології OpenAI (розробників ChatGPT).

Інформацію про музику, виконавців і жанри надають музичні редактори Spotify. Штучний інтелект озвучуватиме ці довідки за допомогою технології синтетичного голосу компанії Sonantic.

Поки що DJ доступний лише англійською мовою для користувачів Spotify Premium у США й Канаді.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2023-го Spotify запустив функцію Playlist in a Bottle, де можна «закоркувати» пісні на 2024 рік. «Playlist in a Bottle – це наша остання інтерактивна функція в застосунку, яка показує, ким ви є в музичному плані прямо зараз, а потім дає змогу повернутися до свого музичного «я» 2023 року за рік», – розповідали в Spotify.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі