У Саудівській Аравії представили черговий будівельний мегапроєкт Mukaab – хмарочос із поворотною вежею всередині, пише Newatlas.

Висота хмарочоса становитиме 400 метрів, що зробить його 41-м у рейтингу найвищих будівель у світі. На даху облаштують сад.

Загальна площа внутрішніх приміщень становитиме близько двох квадратних кілометрів. Хмарочос міг би вмістити 20 Емпайр-Стейт-Білдінг, відзначили в Державному інвестиційному фонді Саудівської Аравії.

У центрі будівлі буде розташована поворотна вежа. Це буде комплекс преміумкласу з магазинами, культурними й туристичними памʼятками, житловими й готельними блоками, місцями для відпочинку, розповіли у фонді.

Mukaab буде частиною нового масиву в Ер-Ріяді, під назвою New Murabba, який включатиме тисячі житлових будинків, готелів і торгових площ, офісів і розважальних закладів, а також театр й університет технологій і дизайну.

Реалзацією проєкту займаєтсья компанія New Murabba Development Company, яку очолює наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. Будівництво планують завершити до 2030 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Саудівській Аравії побудують місто без автомобільних доріг, яке матиме форму 170-кілометрової лінії. Місто розраховане на мільйон мешканців. Очікується, що до 2030 року в ньому забезпечать місцем роботи приблизно 300 тисяч людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: New Murabba Development Company