У «Києві Цифровому» запустили нове опитування щодо найменування скверів, площі й мостів, повідомив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

Скриншоти: Петро Оленич

Що питають у киян

 Чи варто назвати Рибальським мостом залізничний міст від станції «Почайна» до станції «Троєщина».

Обґрунтування:

Зараз залізничний міст називають Петрівським, але офіційно він не має назви. Запропонована походить від Рибальського півострова (у 17–19 століттях на Оболоні було поселення рибалок). Ініціатор найменування – «Укрзалізниця».

 Чи треба назвати площу на розі вулиць Радунської й Милославської в Деснянському районі плоЩею Героїв Чернігова.

Обґрунтування:

Місцеві мешканці пропонують вшанувати самопожертву й нескореність захисників Чернігова, захист міста суттєво вплинув на оборону Києва.

 Чи називати сквер між будинками №2 і №2/25 на вулиці Паньківській у Голосіївському районі на честь Данила Дідіка.

Обґрунтування:

Це 15-річний активіст, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові у 2015 році. Ініціативу підтримала громада мікрорайону, а запропонували журналіст й автор проєкт «Служба розшуку дітей» Руслан Горовий, ВГО «Магнолія», Тарас Тополя, Олександр Ярмак, Олександр Положинський й інші українські митці.

 Чи варто назвати сквер у межах вулиць Сергія Берегового, Очаківської й Керченської в Солом’янському районі на честь спортсменів-захисників України.

Обґрунтування:

Понад 150 спортсменів і тренерів загинули, захищаючи Україну. Ініціатори перейменування – депутати Київради Олена Говорова й Георгій Зантарая.

 Чи треба найменувати сквер біля будинків №33 й 33-А на вулиці Сальського й будинку №44 на вулиці Щусєва в Шевченківському районі на честь саперів.

Обґрунтування:

Всеукраїнське об’єднання учасників АТО й бойових дій, ветеранів і військовослужбовців інженерних військ «Фортеця» пропонують вшанувати одну з найбільш затребуваних професій в Україні.

Опитування в застосунку «Київ Цифровий» триватиме до 28 лютого.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У застосунку «Київ Цифровий» завершилося опитування щодо нових назв для станцій міської електрички. Ось результати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі