У Києві більше 90% бюветів можуть підключати до генераторів у разі тривалої відсутності водопостачання, повідомляє КМДА.

Їх можна знайти на мапі «Київводфонду», який і підключатиме бюветні комплекси до генераторів у випадку знеструмлення насосних станцій. Ті бювети, що матимуть підключення до генератора, позначені на мапі фіолетовим кольором.

ЧОМУ РАЗОМ ЗІ СВІТЛОМ МОЖЕ ЗНИКНУТИ ВОДА

Водопостачальні й каналізаційні насосні станції працюють на електричній енергії. У разі аварійних відключень електроживлення, тобто коли відключення відбуваються неконтрольовано, у результаті аварій або обстрілів, насосні станції також можуть перестати працювати.

Водночас до станцій можна під’єднати дизельні генератори, і тоді вони подаватимуть воду навіть у разі відключення електроживлення (якщо буде достатньо пального).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бюветні комплекси обіцяли під’єднати до генераторів у середині листопада 2022 року. Генератори не вмикатимуть під час планових відключень електроенергії.


У Києві за три роки проведуть реконструкцію систем водопостачання та водовідведення. Що саме планують зробити, розповідали за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі