У Києві створять сучасний науково-технологічний парк Academ.City, повідомляє КМДА, яка вже підписала відповідний меморандум із НАН України.

За словами першого заступника КМДА Поворозника, створення інноваційного центру дозволить створити нові робочі місця, залучити іноземних інвесторів й активніше впроваджувати нові енергоощадні технології.

Academ.City матиме декілька наукових лабораторій, які створюватимуть навчальні програми для науковців, deep tech-стартапи, а також працюватимуть над співпрацею з бізнесом, оцінками ризиків і популяризацією науки.

Інноваційний парк розташовуватиметься поблизу станції метро «Академмістечко», на бульварі Вернадського, 36. Керівницею Academ.City стане Олександра Антонюк, старша дослідниця в НАН України.

Концепт Academ.City розробляли спільно з МОН Німеччини, Університетом імені Гумбольдта й технопарком «Адлерсхоф-Берлін».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Для українців запускають безоплатний STEM-курс, який створили за участі науковців із NASA, Оксфордського, Кембриджського й Гарвардського університетів.

Курс спільно створили благодійна організація Zalli Foundation, ГО We Speak Science і ГО STEM is FEM.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі