У Києві планують запустити електронний проїзний квиток, який з'явитись уже цього року, заявив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич, пише видання «РБК-Україна».

«Картка буде мультиінструментом і забезпечить, зокрема, використання смартфонів як проїзних квитків. Це можливо робити зараз за допомогою Google Pay банківською карткою для разових поїздок. У майбутньому буде вже цифрова трансформація, і ми повноцінно відмовимося від пластика», – заявив Петро Оленич

Відображатиметься електронний проїзний у застосунку «Київ Цифровий». Зараз кияни можуть придбати у застосунку одноразовий квиток, але планується, що до кінця року вони зможуть купити онлайн багаторазовий електронний проїзний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Віртуальну транспортну картку у застосунку «Київ Цифровий» мали запустити ще на початку 2022 року. Але цю ідею відклали через повномасштабне вторгнення. 


Застосунок «Київ Цифровий» інтегрували з «Дією». У «Києві Цифровому» тепер доступний шеринг посвідчення й техпаспорт. Це означає, що можна буде, до прикладу, швидше забрати евакуйоване авто.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі