Майже 70% фрилансерів продовжують працювати попри відсутність світла, ідеться в дослідженні сервісу Freelancehunt.

Водночас майже третина опитаних фрилансерів (30%) чекає на повернення електроенергії у свій будинок, щоб продовжити роботу.

Загалом 31,7% фрилансерів адаптували свій графік під вимкнення електроенергії. Майже 19% почали витрачати більше часу на виконання завдань через те, що після чергового вимкнення треба знову налаштовуватися на роботу. Також 17% придбали необхідну техніку для комфортної роботи. Крім того, 15% зазначили, що стало складніше комунікувати із замовниками: вони можуть запізно відповідати, довго не бути на зв’язку.

46% опитаних зазначають, що в них не змінилася кількість замовлень, а 43% відзначають, що зменшилася. Ще в 10% збільшилася кількість замовлень. Цифри відрізняються, якщо йдеться про постійних замовників (63%, 30% і 6% відповідно).

Більше третини фрилансерів (32,5%) сказали, що не потребують перенесення термінів роботи. Але 44,75% просили подовжити дедлайн, хоч це було й дуже рідко. Також майже 23% відповіли, що їм доводиться переносити терміни доволі часто.

Майже всі замовники ставляться з розумінням і дають додатковий час (40%) і вважають, що головне – це результат (22%). Крім того, 3% пропонують свою допомогу у вирішенні проблем, пов’язаних із відключеннями світла. Лише 8% вимагають виконати роботу в зазначені терміни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За 2022 рік стрімко зріс попит на перекладачів і копірайтерів, ідеться в аналізі Freelancehunt.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі