Аналітики застосунку Bird вирішили порівняти ціни на оренду квартир у Києві і Львові як двох найбільш популярних містах України за кількістю запитів.

Для порівняння брали середні показники з 1 січня 2023 року по 1 лютого 2023 року. Кажуть, що дані вразили настільки, що їх кілька разів перевірили: згідно з ними, однокімнатна квартира у Львові в середньому на 5,5 тисячі дорожча, ніж у Києві. Медіана ціни оренди однокімнатної квартири у Львові становить 12 500 гривень, а в Києві – 9 000 гривень.

Ще більша різниця в ціні між дво- і трикімнатними квартирами. У Львові двокімнатну квартиру в середньому можна орендувати за 17 000 гривень, а в Києві – за 12 000 гривень. Щодо трикімнатної у Львові в середньому оренда коштуватиме 45 000 гривень, а в Києві – 18 000 гривень.

У Bird додають, що Київ має «міксований» житловий фонд: новобудови тут можна знайти й у центрі, і на околицях. Натомість у Львові більш структурований поділ: старі австрійські будинки в центрі, а новобудови розташовані здебільшого на околицях. Тому в застосунку додали фільтр «старий» і «новий».

У 2023 році Bird планує розширити мережу й почати роботу в містах з найбільшим попитом для українців.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Bird — застосунок для iPhone, який допомагає знайти квартиру в Києва за допомогою 3D-карти, а також розпізнає фейкові оголошення й попереджає про них користувача. Працює в Лондоні (під зміненою назвою Birb), Києві і Львові.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі