Фонд Future for Ukraine запускає проєкт психологічної допомоги Gidna для жінок, які пережили сексуальне насильство під час війни або стали його свідками.

Жінкам пропонують курс із десяти анонімних консультацій. Їх проводитимуть онлайн з увімкненою або вимкненою камерою залежно від побажань. Крім того, жительки Києва, Дніпра, Житомира, Львова, Запоріжжя, Одеси, Миколаєва, Чернівців і Харкова зможуть відвідувати офлайн-сесії.

По допомогу можна анонімно звернутися за цим посиланням. До проєкту залучили 11 психотерапевток, які пройшли спеціальне навчання в Ізраїльській коаліції травми.

Чому це важливо?

Близько 92% зґвалтувань, скоєних від початку повномасштабної війни в Україні, залишаються незареєстрованими, а загальна кількість таких випадків може сягати десятків тисяч, пояснюють у Future for Ukraine.

«Жінки, які пережили насильство, можуть роками мовчати, уникаючи осуду й стигматизації. Це може призвести до важких посттравматичних розладів, депресій і розвитку наркотичних й алкогольних залежностей», – кажуть у фонді.

Мета проєкту Gidna – надати допомогу щонайменше 200 жінкам протягом 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


155 злочинів сексуального насильства, повʼязаних із війною, Генпрокуратура зафіксувала з 24 лютого. Найбільше випадків на Херсонщині й Київщині.


Запустили інформаційну платформу «Далі є» для людей, які під час війни постраждали від сексуального насильства.

Це інформаційний буклет, у якому зібрали необхідні дані про те, як подбати про себе самостійно і як отримати медичну, психологічну і юридичну допомогу в Україні й Польщі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі