У Держприкордонслужбі прокоментували рішення РНБО, схвалене урядом, про заборону виїзду чиновників за кордон із метою відпустки.

Речник Дежприкордонслужби Андрій Демченко у ефірі телемарафону зазначив, що ця заборона буде стосуватися й державних службовців, які не придатні для військової служби, якщо вони є у списках, наданих ДПСУ.

Ці списки мають надати міністерства, центральні та місцеві органи виконавчої влади та інші державні органи, зазначені в постанові, протягом трьох днів.

Демченко також підкреслив, що заборона виїзду за кордон на відпочинок стосується і жінок, і чоловіків, які перебувають на державній службі.

Раніше прем’єр-міністр України повідомив, що народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження. Крім того, можна буде виїхати на лікування (за погодженням із МОЗ), в разі смерті близьких за кордоном або якщо батькові-одинаку чи матері-одиначці треба відвідати неповнолітню дитину за кордоном (або супроводити її за кордон із роз’ясненням мети).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку січня пресофіцерка Південного регіонального управління Держприкордонслужби Іванна Плантовська виклала в мережу фото з відпочинку за кордоном. У Держприкордонслужбі пообіцяли «вжити заходів відповідно до норм законодавства». Пізніше з’явилася інформація, що пресофіцерку перевели в Житомирський прикордонний загін на посаду, не пов’язану з комунікаціями.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі