У Пущі-Водиці встановили енергоефективну модульну котельню замість тієї, що була зруйнована в березні внаслідок прямого влучання російського артилерійського снаряду, повідомляють у КМДА.

Ця котельня забезпечувала теплопостачанням шість корпусів психоневрологічного інтернату й один житловий будинок. Вона пропрацювала понад 50 років.

Нова котельня суттєво економить газ й електроенергію, має коєфіцієнт корисної дії понад 93%, заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Більшість обладнання виготовили в Україні.

Для безперебійної роботи котельні під час відключень світла встановили генератор. Загалом ця блочно-модульна котельня працює в автоматичному режимі й потребує мінімального залучення персоналу, кажуть у КМДА.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині березня російські війська нанесли артилерійський удар по Пуща-Водицькому психоневрологічному інтернату. За день до обстрілу евакуювали 300 підопічних закладу, тому ніхто не постраждав. Інтернат відновили в середині жовтня 2022 року.

Крім того, пологовий будинок «Лелека» в Пущі-Водиці відремонтували після пошкоджень, отриманих внаслідок російських обстрілів, а також перепрофілювали. Тепер це багатопрофільний медичний центр. 1 вересня він відновив роботу. Наприкінці грудня ресторан у медичному центрі «Лелека» почав працювати як коворкінг.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі