Архітектурне бюро Vizdome Space показало концепт меморіального комплексу «Чумацький шлях» на площі Незалежності в Хмельницькому.

Проєкт меморіалу, присвячений учасникам Революції гідності й українсько-російської війни, візьме участь у місцевому архітектурному конкурсі.

Сквер пропонують розділити на дві зони: памʼяті й тихого відпочинку. Там встановлять скляні обʼєкти з іменами полеглих героїв, висадять дерева й інші рослини, а також обладнають інсталяції у вигляді тіней чоловіка й жінки з темного скла.

Покриття алеї зроблять водопроникним, зокрема встановлять каміння, яке світитиметься й заряджатиметься від сонячної енергії.

Головна алея вестиме до фасаду Хмельницької ОДА. Територію меморіалу також хочуть зробити зручною для людей з інвалідністю.

«Головна ідея в тому, щоби зробити це місцем памʼяті для живих людей. Це необхідно для взаємодії з памʼяттю, щоби подвиги наших співвітчизників ніколи не були забуті», – розповідають автори концепції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Коли і як слід будувати військові меморіали? Розбиралися, як треба підходити до памʼяті про воєнні події, разом із платформою культури памʼяті «Минуле / Майбутнє / Мистецтво».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі