Київ отримає 60 списаних вагонів метро від Польщі, заявив мер Варшави Рафал Тшасковскі під час зустрічі з міським головою Києва Віталієм Кличко.

Це вживані потяги Варшавського метрополітену, які виводять з експлуатації. Вагони можна розібрати й використати запчастини для ремонту, написав Рафал Тшасковскі у Twitter.

«Старі потяги варшавського метро мають абсолютно такі ж параметри, як українські. Ми доставимо їх в Україну разом із запчастинами, щоби київське метро могло нормально працювати», – цитує слова мера Варшави польський газеті Warszawa Wyborcza.

Метрополітен Києва наразі експлуатує 821 вагон, більшість із яких розроблені в Росії. У жовтні 2022-го Польща зголосилася допомогти відремонтувати вагони 81-ї серії.

Рухомий склад варшавського метро має 22 вагони 81-ї серії, такі ж використовують у столиці України. Колісна база вагонів практично ідентична, однак вони мають різну ширину колій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Низькопідлогові трамваї й нові вагони метро: у департаменті КМДА розповіли, який громадський транспорт планують закупити на 2023 рік.


Київський метрополітен планує відмовитися від вагонів російського виробництва. Точної дати заміни поки що не називають. Наразі 726 із 821 вагона, що експлуатується в метро, були виготовлені в Росії.

Також варшавське метро допоможе київському метрополітену ремонтувати вагони, виготовлені в Росії. На розвиток київського метро ЄІБ надасть майже 100 мільйонів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна