Apple може випустити MacBook із сенсорним екраном у 2025 році, пише Bloomberg із посиланням на джерела в компанії.

Інженери компанії зараз проводять експерименти з вбудування в MacBook сенсорного інтерфейсу. У компанії давно обговорюють можливість запуску програм для iPhone й iPad на Mac, тому поява сенсорного дисплея на ноутбуках має прискорити взаємну інтеграцію платформ. 

Водночас більше десяти років Apple стверджувала, що сенсорні екрани погано працюють на ноутбуках і iPad є кращим варіантом, якщо комусь потрібен сенсорний інтерфейс.

«Поверхні для дотику не хочуть бути вертикальними. Через тривалий період часу ваша рука може відпасти», – раніше говорив Стів Джобс.

Компанія також переймається , що комп’ютери Mac із сенсорним екраном можуть скоротити продажі iPad.

Перший Mac із сенсорним екраном можуть випустити у 2025 році як частину оновлення MacBook Pro. Але остаточне рішення ще не ухвалене, і плани можуть змінитися.

Компанія також планує перевести свої дисплеї на технологію органічних світлодіодів OLED. Зараз на гаджетах Apple використовуються рідкокристалічні дисплеї LCD.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 2019 році компанія Apple представила оновлений MacBook Pro, який уперше обладнали процесорами Intel Core восьмого й дев’ятого покоління.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі