Маркетплейс Auto.Ria представив найпопулярніші авто різних категорій, які українці купували і продавали у 2022 році.

уживані авто

Уживані автівки найчастіше (66% всіх запитів) шукали у сегменті до 4 тисяч доларів. Автомобілі вартістю від 10 до 15 тисяч зацікавили 11% користувачів, а ціною у понад 30 тисяч доларів – близько 5%.

Найактивніше продавали авто у липні, серпні та червні, а купували – у вересні, жовтні та листопаді. Найбільша кількість пропозицій за рік була в Києві – 15% від загальної кількості по Україні. У Львівській області це 11%, на Одещині – 6,3%.

«Ситуація із купівлею майже ідентична. Найактивніше купували в столиці – 15,4%, на Львівщині – 10,7% та на Дніпропетровщині – 6,69%», – зазначають аналітики Auto.Ria.

Найбільш популярні вживані автівки як за продажем, так і за пропозиціями – Skoda Octavia і Renault Megane. Третю сходинку за пропозиціями посідає Ford Focus, а за продажами – Daewoo Lanos.

«Електрокарами найбільше цікавились у травні, 32% пошуків у щомісячному співвідношенні припали саме на останній місяць весни», – йдеться у підсумках Auto.Ria.

Нові авто

Найбільше нових авто у 2022 році українці шукали в ціновому діапазоні від 20 до 25 тисяч доларів. Це майже 38% від усіх пошукових запитів.

Найактивніше нові авто продавали на Київщині (25% від загальної кількості по Україні), Дніпропетровщині – 8,7% і на Одещині – 8,6%. Схожа ситуація і з пропозиціями: на Київщині – 24%, Одещині – 9,1%, а на Дніпропетровщині – 8,2%.

Лідером за кількістю пропозицій стала Skoda Kodiaq, за нею Volkswagen Touareg і Hyundai Tucson.

Найбільше купували протягом року Toyota RAV4, Renault Duster і Kia Sportage.

Улітку 2022 року ринок вживаних авто за кількістю пропозицій майже досяг показників до 24 лютого, восени продажі також майже наблизились до кількості періоду до повномасштабного вторгнення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кількість електрокарів в Україні за 2022 рік збільшилася вдвічі попри повномасштабну війну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі