Sony презентувала новий контролер PlayStation 5  Project Leonardo.

«Контролер створили, щоб усунути перешкоди для ігор і допомогти людям з інвалідністю грати на PS5 легше, комфортніше й довше», – підкреслюють у компанії.

Контролер працює в парі з багатьма аксесуарами спеціальних можливостей сторонніх розробників й інтегрується з консоллю PS5.

Project Leonardo для PS5 включає в себе набір змінних компонентів, включаючи різноманітні аналогові ковпачки й кнопки різних форм і розмірів.

«Гравці можуть використовувати ці компоненти для створення широкого спектру макетів керування. А відстань від аналогового джойстика до ігрової панелі можна регулювати відповідно до вподобань гравця. Ці компоненти дозволяють гравцям знайти конфігурацію, яка підходить для їхньої сили, діапазону рухів і конкретних фізичних потреб», – додають у Sony.

Project Leonardo можна розширити за допомогою чотирьох 3,5-мм портів AUX для підтримки різноманітних зовнішніх комутаторів й аксесуарів сторонніх розробників. Це дозволяє користувачам інтегрувати спеціальні перемикачі, кнопки або аналогові ручки з контролером Project Leonardo. Зовнішні аксесуари можна підключати або від’єднувати, і кожну з них можна налаштувати, як будь-яку іншу кнопку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


PlayStation 5 надійшла в продаж у листопаді 2021 року. Консоль має 16 гігабайтів оперативної пам’яті GDDR6 і вперше обладнана SSD-накопичувачем на 825 гігабайтів.

Також PS5 має вбудований центральний і графічний процесори. Це поліпшило швидкість роботи – 5,5 гігабайт за секунду. Якість графіки зросла до 4K.

Одночасно з PS5 Sony випустила й аксесуари для геймерів. Зокрема, бездротовий контролер DualSense, гарнітуру з підтримкою 3D-звуку та HD-камеру для запису ігор.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі