Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів, що очікує громадян, яких правоохоронці зупинять на вулиці в новорічну ніч.

У Нацполіції нагадали, що військові адміністрації не скасовували коменданську годину на Новий рік, тож усі введені обмеження продовжать діяти на свята.

«Якщо люди порушують комендантську годину, вони мають бути свідомі того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи. Тому важливо мати із собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції», – розповів Клименко в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

Голова Нацполіції додав, що «за обґрунтованої потреби» можуть провести поверхневий огляд громадян й авто. І якщо після перевірки будуть законні підстави, то людину можуть затримати.

«Якщо ви законослухняний громадянин / громадянка з документами й вирішили прогулятися в комендантську годину, то вас можуть перевірити й відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести в підрозділі поліції», – підсумував Клименко.

Водночас на порушення заборони на продаж і використання піротехніки поліція пообіцяла реагувати «миттево й за усією суворістю закону», який передбачає штраф або обмеження волі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У грудні кияни зареєстрували петицію з вимогою скасувати комендантську годину на Новий рік, але вона не набрала необхідні підписи. Рішення про скасування комендантської години в столиці не ухвалювали. Вона буде діяти, як зазвичай, з 23:00 до 05:00.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі