У селищі Макарів у Київській області майже закінчили відбудовувати амбулаторію, яка була зруйнована під час бойових дій. Будівлю зводять за кошти донорів Київської школи економіки (KSE), а також «Укргазбанку», Visa, Socar і ще низки бізнесів.

Грошей на фінальні роботи не вистачає, повідомив президент KSE Тимофій Милованов. Тож KSE знову шукає бізнеси, які можуть долучитися до відбудови фінансово.

На честь благодійника обіцяють назвати будівлю або окремі кабінети чи зали всередині.

«Лікарі вже чекають на відкриття. На вечорі, де ми збирали кошти на амбулаторію, вони казали, що хочуть працювати, допомагати і що навіть не очікували, що нова амбулаторія буде, як у Європі», – каже Милованов.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними KSE, Макарів на Київщині під час окупації зазнав збитків на суму 133,5 мільйона доларів. Зокрема, окупанти знищили всі три дитячі садки села, три школи й коледжі, бібліотеку, чотири ветклініки, дві лабораторії, два музеї, церкву, радіовежу й три заклади харчування.

Амбулаторія до руйнування. Фото: «Укрінформ»
Будівля амбулаторії після пожежі. Фото: «Укрінформ»

Амбулаторія в Макарові надавала послуги 16 тисячам місцевих мешканців. 28 березня було декілька прямих влучань у будівлю, сталася масштабна пожежа. Амбулаторія разом з обладнанням цілком згоріла, повідомляв «Укрінформ». Відбудовувати заклад почали влітку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Тимофій Милованов