Apple випустила оновлення iOS 16.2 для всіх користувачів, iPadOS 16.2 і macOS Ventura 13.1. Нова версія містить такі функції, як покращене шифрування даних iCloud нову функцію караоке для Apple Music та додаток Freeform. 

Шифрування в iCloud

Історично Apple шифрувала конфіденційні дані, наприклад паролі, зберігаючи їх в iCloud. Зараз компанія запускає наскрізне шифрування для більшості даних за допомогою нового режиму Advanced Data Protection. Електронні листи, контакти та події календаря не шифруються наскрізно, оскільки ці служби базуються на незашифрованих стандартних протоколах.

Режим караоке Apple Music

Функція під назвою Apple Sing буде доступна всім користувачам з iPhone 11 і вище, а також iPad і Apple TV. 

Apple використовує комбінацію вдосконалених текстів пісень у режимі реального часу, синхронізованих для караоке. Програма відділятиме текст від музики, а також розділяє та виділяє фоновий вокал для кращого звучання.

Freerorm

Apple вперше представила Freeform як цифрову дошку для власної екосистеми. 

Додаток простий у використанні: це просто нескінченна дошка, на якій можна малювати об’єкти та лінії, вставляти медіафайли, вкладати документи чи нотатки та коментувати, пише видання Techcrunch, яке тестувало цю функцію. У додатку можна приєднуватись і до інших пристроїв, але це мають бути лише Apple.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі