Проєкт «Подільський дворик» презентував свою першу концепцію розвитку вуличного й дворового простору між вулицями Ярославська й Волоська.

Проєкт дворового простору охоплює п’ять будинків на Волоській, п’ять – на вулиці Ярославській і ще два на вулиці Нижній Вал, а також вуличний простір на перетині Ярославської й Волоської.

Згідно з концепцією, подвір’я не буде розділене парканами. Натомість там будуть пішохідний й автомобільний простори, відмежовані рослинністю. Також пропонують облаштувати зону з фонтаном, громадське кафе й дерев’яний подіум з конструктором для дорослих і дітей.

Дворовий простір перетинатиме стежка, біля якої хочуть створити хатинку для комах.

Уздовж Волоської і Ярославської пропонують встановити велостійки, ліхтарі із сонячними батареями, лави й вуличні стільці, а також інфостенди для бібіліотеки. Крім того, планують впорядкувати паркування й облаштувати тактильну навігацію.

У розробленні концепції взяли участь архітектори, місцеві мешканці й громадські активісти. Наразі його представили для обговорення й доопрацювання, команда проєкту збирає коментарі й пропозиції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт «Подільський дворик» запустили в жовтні 2022-го спільнота «Подоляночка» разом із «Бюро ініціативної архітектури GA», щоб зробити район більш затишним і зручним. Над концепцією розвитку території почали працювати ще у 2021 році, але через повномасштабне втогнення роботу призупинили. Восени команда почала досліджувати потреби мешканців і відвідувачів району з фокусом на ділянку на розі Ярославської й Волоської вулиць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: «Подільський дворик»