Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав велике інтервʼю британському виданню The Economist, у якому розповів про можливість повторного наступу росіян на Київ, мобілізацію та потреби української армії.

За його словами, Росія наразі готує 200 тисяч нових солдатів, які теоретично можуть піти на Київ.

«За нашими оцінками, у них є резерв у 1,2-1,5 мільйона людей. Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ», – упевнений Залужний.

The Economist зазначає, що наступ зі сходу, півдня або навіть із Білорусі російські окупаційні війська можуть розпочати у лютому, березні або раніше, в січні.

Попри це, Залужний впевнений, що додаткової масштабної мобілізації Україна поки не потребує. Натомість є потреба в зброї – танках, бронетранспортерах, БМП і боєприпасах. «Зверніть увагу, я зараз не говорю про винищувачі F-16», – додає Залужний.

Для виходу на рубежі 23 лютого Україні потрібно щонайменше 300 танків, 700 БМП і 500 гаубиць. «Я не можу цього зробити з двома бригадами. Я отримую те, що отримую. Це менше, ніж потрібно», – підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, Залужний анонсував «нову велику операцію». За його словами, «вона вже на підході, але ви її ще не бачите».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Віктор Залевський