Біля музею сучасного мистецтва Gösta Serlachius Museum у фінському місті Мянття відкрили «артсауну» для відвідувачів, пише Dezeen.

Комплекс, розташований на березі озера поряд із музеєм, має відображувати важливість сауни в традиційній фінській культурі.

Спроєктували сауну іспанське архітектурне бюро Mendoza Partida й італійська студія дизайну Bax, які виграли міжнародний конкурс, організований музеєм.

«Артсауна стане продовженням мистецької подорожі на дуже домашньому й інтимному рівні», – цитує видання авторів проєкту.

Сауна частково інтегрована в ландшафт, цоколь для неї створили зі штучного каменю. Бетонний фасад сформували за допомогою опалубки з рифленою текстурою. За задумом архітекторів, вертикальні борозни мають нагадувати ліс навколо будівлі. Основним матеріалом для внутрішнього оздоблення стало дерево.

До приміщення сауни веде внутрішній дворик, створений на зразок давньоримського атріуму. Сама сауна циліндрична, також у комплексі є роздягальні, лаунж-зона з панорамним вікном і їдальня з простором для дегустації вин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ми публікували рейтинг найкращих музеїв за версією туристів і TripAdvisor.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Marc Goodwin | Archmospheres