Київ отримав від уряду США генератори для роботи на котельних і станціях теплопостачання, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Загалом USAID передав місту понад 130 генераторів. Дизельні генератори використають для роботи котелень, теплоелектроцентралей, станцій теплопостачання, а також для потреб диспетчеризації та зв’язку.

Кличко зазначив, що завдяки цьому вдасться зменшити перерви в постачанні тепла в разі аварій і налагодити звʼязок між підрозділами «Київтеплоенерго» в разі тривалої відсутності світла.

Також КП «Київтеплоенерго» отримало від США чотири екскаватори-навантажувачі JCB, які допоможуть аварійникам усувати пошкодження тепломереж.

За словами міського голови, у місті працюють 38 аварійних бригад, які щоденно усувають 30–40 пошкоджень на мережах. Нова спецтехніка має пришвидшити виконання аварійних робіт, каже Кличко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня прицільно атакує ракетами українські обʼєкти енергетики. Після восьми масованих ракетних атак в Україні пошкоджені всі теплові й гідроелектростанції.«Укренерго» застосовує стабілізаційні й аварійні відключення світла, щоб збалансувати систему. Через відсутність світла є перебої з теплопостачанням, бо теплові станції залежать від електрики.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі