Японія обрала ієрогліфом 2022 року символ, який позначає слово «війна». Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну й убивство експремʼєра Японії Сіндзо Абе, пише MSN.

Серед інших причин обрання саме цього ієрогліфа – девальвація японської єни й інфляція. The Guardian також пише, що на вибір могли вплинути тестові запуски міжконтинентальних балістичних ракет Північною Кореєю.

Голосування проводило Товариство ієрогліфічного тестування. Усього подали близько 223 тисяч заявок, майже 11 тисяч із них – за ієрогліф-переможець голосування.

Востаннє ієрогліф на позначення війни перемагав в опитуванні у 2001 році, у рік терактів 11 вересня, додає The Guardian.

У 2021-му японці обрали ієрогліфом року символ, який позначає гроші або золото, адже Японія здобула рекордні 27 медалей на літніх олімпійських іграх. А у 2020 році – слово «щільність» у контексті пандемії COVID-19.

Ієрогліф року в Японії обирають з 1995-го. Церемонію його написання на полотні традиційно проводять у буддистському монастирі Кійомідзу в Кіото.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За версією тлумачного словника англійської мови Collins English Dictionary, Permacrisis стало словом 2022 року. Воно позначає війну, інфляцію й політичну нестабільність.

У 2021 році словом року було NFT. А у 2020 році словом року за версією словника Collins став «локдаун» (Lockdown).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Jiji Press