Twitter скасував двофакторну авторизацію для українських номерів, пише видання Mezha. 

Соціальна мережа не надсилає коди двофакторної автентифікації, коли користувачі намагаються ввійти за допомогою мобільного телефона. Видання припускає, що це може стати частиною «боротьби з ботами», яку розпочав Ілон Маск. 

У своєму акаунті в суботу Маск написав, що «завтра на ботів чекає сюрприз». Після цього Twitter заблокував трафік від приблизно 30 операторів мобільного зв’язку по всьому світу, фактично відрізавши доступ до сотень тисяч облікових записів. Насамперед в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, включаючи великі території Росії, Індонезії, Індії й Малайзії.

Проєкт був частиною спроби Ілона Маска позбавити Twitter від спаму. Але замість того, щоб працювати над видаленням окремих правопорушників, компанія виявила мобільні мережі, пов’язані з великими спам-мережами в певних країнах, і заблокувала користувачів, які покладалися на ці мережі, від отримання SMS-повідомлень від Twitter, впливаючи на людей із двофакторною автентифікацією. Потім він повністю заблокував трафік від цих операторів, пише видання Platformer. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці квітня стало відомо, що Ілон Маск купує соціальну мережу Twitter за 44 мільярди доларів. Він заявив, що хоче зробити Twitter ліпшим: додати нові функції, зробити «відкритими» для аудиторії алгоритми, а також побороти спам-ботів.

Однак уже в липні Маск заявив, що відмовляється від угоди через «більшу за заявлену кількість ботів у Twitter». Соцмережа запевняє, що вони щодня видаляють один мільйон спам-акаунтів, і ті становлять менше 5% активної бази користувачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі