Незаконно зведений ресторан у парку Партизанської слави демонтують, повідомляє прокуратура Києва.

Кафе демонтують, а земельну ділянку розміром у 0,17 гектара повернуть територіальній громаді. Її вартість – 8,5 мільйона гривень.

У прокуратурі пояснюють, що ландшафтні парки, на кшталт парку Партизанської слави, належать до природно-заповідного фонду України, де заборонено розміщувати заклади комерційного призначення.

Біля парку також розташована прибережна захисна смуга озера Великого, яке входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Червонохуторські озера».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Незаконний ресторан у парку Партизанської слави звели у вересні 2022 року, тоді ж прокуратура Києва подала позов до власника закладу.

Це не вперше, коли в парку самовільно будують ресторан: у січні 2021 року комунальники знесли Forest Сafe (раніше «Колиба»). Тоді на ділянці встигли залити фундамент і почали зводити стіни із газоблоків.


Парк Партизанської слави в Дарницькому районі ввійшов до списку парків Києва, безпечних для відвідування.

У серпні 2020 року в парку завершили капітальний ремонт, який тривав із 2018 року. Там облаштували доріжки з ФЕМ, встановили лавки й урни для сміття, висадили майже 100 дерев і 700 кущів, а також встановили фонтан із LED-світильниками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі