Для поранених українських військових у Київській області створять реабілітаційний хаб «Захисник». Гроші на будівництво вже збирає благодійний артпроєкт Rana.

Заклад спеціалізуватиметься на травмах, повʼязаних з ампутацією. Центр зведуть у Макарівському районі на Київщині, його також обіцяють зробити енергетично незалежним.

На території хабу облаштують ферму, сироварню й молочно-мʼясне виробництво, гончарну майстерню й ресторан.

У притулку для тварин на території хабу водночас проводитимуть заняття з зоотерапії для військових і реабілітацію тварин, які постраждали від війни. А в спорткомплексі готуватимуть учасників для паралімпійської команди ЗСУ.

Крім того, щотижня обіцяють проводити практичні лекції від бізнесменів, які мають допомогти почати власну справу чи знайти робоче місце поза хабом «Захисник».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Протези для незламних»: ось, як працює центр реабілітації й протезування у Львові.

Перший протез для «незламних» у Львові встановили 16 вересня. Біонічні протези встановили для військового ЗСУ Михайла Юрчука, який втратив руку й ногу на Харківщині навесні 2022 року.


В Україні запустили проєкт для реабілітації жертв війни під назвою «Понад усе». Допомога буде включати фізичні вправи, масажі, вправи у воді, психологічну підтримку, за необхідності – протезування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі