ЄС закупив і передав Збройним силам України обладнання для кіберлабораторії, її відкрили 2 листопада в Києві, повідомили в Європейській службі зовнішніх справ (EEAS).

Окрім обладнання, у межах проєкту ЗСУ отримали європейське програмне забезпечення для захисту інформації в кіберпросторі.

«Завдяки цій підтримці Україна може нарощувати й розвивати потенціал кіберзахисту своїх Збройних сил для виявлення вторгнень в інформаційні системи й боротьби з кібератаками», – ідеться в заяві EEAS.

У кіберлабораторії фахівців також навчатимуть за допомогою віртуальних сценаріїв і симуляцій кібератак у режимі реального часу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кількість кібератак під час повномасштабної війни зросла втричі, як порівняти з 2021 роком, розповідали в Держспецзвʼязку. За статистикою, найчастіше російські хакери атакують органи державної влади, медіаресурси, енергетичну сферу й сферу логістики. Щодня РФ здійснює понад 10 кібератак на стратегічні обʼєкти України, розповідав начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

У лютому 2022-го Україна пережила найбільшу DDoS-атаку за всю історію країни. Через масштабну кібератаку не працювали банкомати, термінали самообслуговування й платіжні термінали, а також застосунок «Ощад 24/7» й електронні сервіси банку. Також стався збій у роботі мобільного застосунку й вебверсії «ПриватБанку». DDoS-атаки зазнавали й сайти Міноборони та ЗСУ, а також застосунок «Дія».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі