У 22-поверховому житловому будинку на вулиці Марини Цвєтаєвої, що на Троєщині, увечері 4 грудня стався вибух через недотримання правил експлуатації газових балонів, повідомляє київське управління ДСНС.

За інформацією рятувальників, в одній із квартир на 17-му поверсі вибухнув газовий балон (остаточну причину мають встановити правоохоронці).

Внаслідок вибуху зруйновано стіну кімнати, балкон, вибито вікно, пошкоджено облицювання ванної кімнати й меблі, стіну сусідньої квартири. Від уламків також пошкоджені три припарковані біля будинку автомобілі й кондиціонери сусідів.

Орендатор квартири, 38-річний чоловік, отримав опіки рук, голови й шиї, його госпіталізували в опіковий центр.

У ДСНС заявили, що випадки пожеж і вибухів у багатоквартирних будинках Києва почастішали через те, що мешканці під час відключень світла використовують газові балони.

Як безпечно користуватися газовими пальниками

  • купуйте лише сертифіковані пальники й балони в ліцензованих точках продажу;
  • завжди перевіряйте цілісність балончика. Чи не витікає газ, коли ви ним не користуєтеся, можна перевірити за допомогою мильного розчину. Для цього необхідно нанести мильний розчин на місця, де можливий витік. Якщо десь з’являються мильні бульбашки, це свідчить про витік газу в цій зоні;
  • дотримуйтесь інструкції від виробника;
  • використовуйте пальник у приміщенні з вентиляцією, вровітрюйте приміщення;
  • тримайте балони подалі від сонячних променів і від дії високих температур;
  • не встановлюйте газовий пальник або туристичні плитки з газовими балонами на поверхні електроплит або інше обладнання, яке може нагріватися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України. Уже відбулося сім масованих атак. Через це в Києві діють аварійні або планові відключення світла. Попит на свічки, генератори, павербанки й газові пальники в Україні зріс.

Ми також пояснювали, як безпечно користуватися свічками й генераторами, щоб не влаштувати пожежу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ДСНС