Команда українських айтівців Cody Ukraine створила сайт Svitlospot, який показує найближчі місця для роботи зі світлом та інтернетом.

Для цього потрібно вибрати місто й район. Поки що доступні Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Вінниця, Ужгород, Івано-Франківськ, Тернопіль, Вишгород і Буштино. Наприклад, у Києві можна знайти місця для роботи в Шевченківському, Печерському, Подільському, Голосіївському й Дарницькому районах.

Cкриншот: Макс Гонтар

На сайті можна переглянути, скільки місць має коворкінг, ресторан чи інше місце для роботи; платне воно чи безкоштовне; чи є там укриття й генератор; які робочі години, тип розміщення (опен спейс, переговорна чи окреме приміщення) та інші деталі (наприклад, чи можна туди з тваринами).

Дані про нові локації збирають переважно в міських пабліках у Telegram і Viber, зазначають розробники в коментарі виданню dev.ua. Базу планують розширювати, зокрема додавати бізнеси, що мають вільні місця в офісах. Власники таких бізнесів можуть заповнити заявку можна за посиланням.

Розробники додають, що запустили проєкт усього за два дні. Якщо він справді виконуватиме поставлене завдання – допомогти українцям працювати в умовах терористичних атак РФ – то опублікують оновлену версію, із локаціями на карті й «іншими елементами, які спрощують використання».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Контент-маркетингова агенція Top Lead створила мапу коворкінгів, які працюють у Києві під час відключення світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі