Архітектори показали проєкт 21-поверхового бізнес-центру Т-Tower біля «Олімпійського», який включає також реконструкцію Троїцької площі й фасаду готелю Park Inn.

Над проєктом команда архітекторів AIMM працювала рік. Вони розробили декілька проєктних рішень для архітектурного ансамблю площі. Основним варіантом став комплекс з використанням класичних пропорцій регулярного фасаду й параметричною структурою всередині. «Будівля символізує розкол між минулим і майбутнім», – підкреслили в компанії.

T-Tower 
Оновлений фасад готелю Park Inn

«У концепції благоустрою площі був використаний принцип створення затишного простору, приховали завдяки малим архітектурним формам інженерні шахти, рампи, сходи, які псують загальний вид площі. Також збережена 60-метрова зона для евакуації людей у надзвичайній ситуації зі стадіону», – розповідають в AIMM.

Тож, за словами архітекторів, у місті з’явилася можливість створити цілісне містобудівне рішення для площі й прилеглих до неї будівель. Родзинкою благоустрою площі стане 3D-мапінг на площі у вечірній і нічний час.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Земельну ділянку в Києві, за адресою вулиця Велика Васильківська, 53–55, орендували на 49 років ТОВ «Юджин». Кінцевим (опосередкованим) беніфенціаром ТОВ «Юджин» згідно з відомостями бази YouControl значиться нардеп Новинський Вадим Владиславович, пише об’єднання громадських активістів «Спільно».

Раніше на цьому місці будували ТРЦ «Троїцький», але пізніше його демонтували. Саму площу й фасад колишнього готелю «Спорт» після «Євро-2012» реставрували

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі