У кожному районі Києва визначили по п’ять парків або скверів, де для боротьби з ожеледицею будуть використовувати гранітну крихту замість технічної солі, повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Поки що це пілотний проєкт, експеримент. Такий спосіб боротьби з ожеледицею є більш екологічним, до того ж гранітну крихту можна використовувати повторно, для наступної зими. Цей метод застосовують у Німеччині, Австрії, країнах Скандинавії.

Посипатимуть гранітною крихтою доріжки в парках і скверах на Трухановому острові, у парку «Кіото», сквері Небесної Сотні, у парку «Партизанська слава», на території навколо озера Йорданського, бульварі Лесі Українки, у парку Вічної Слави на Лаврській – загалом 50 локацій. Повний перелік парків і скверів можна знайти за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Водночас гранітна крихта не сприяє таненню снігу, на відміну від солі й інших хімічних реагентів. Зате вона дозволяє економити бюджетні кошти завдяки низькій вартості крихти – 850 гривень за тонну, що майже у 16 разів менше за аналогічний обсяг технічної солі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі