Львів отримав титул «Європейська молодіжна столиця 2025», повідомляє Європейський молодіжний форум.

Журі, скликане Європейським молодіжним форумом, оголосило своє рішення присудити Львову титул на основі детального плану, поданого муніципалітетом і місцевою мережею молодіжних просторів Tvory.

Львів приєднався до конкурсу 21 лютого, лише за три дні до повномасштабного вторгнення. Під час конкурсу команда змінила свій план, врахувавши фактор війни.

У заявці на участь Львів описав свою мотивацію так: «З 24 лютого [коли Росія почала відкриту війну] ми маємо колосальний відтік молоді з країни, який уже перевищив два мільйони людей. Це ті, хто створював і продовжує творити Україну. Зважаючи на це, ми поставили перед собою бачення сформувати й зміцнити молодіжний капітал і капітал у молоді для виживання, життя й розвитку. Тут і зараз. У європейській Україні. Бути тими, хто поширює цінності свободи у світі. Ми хочемо, щоб усі розуміли: наша самореалізація – це утвердження нашої країни».

Результати оголосили 23 листопада. «Це перший випадок, коли Європейська молодіжна столиця виграла титул, поки її країна перебуває в стані війни. Незважаючи на виклики, Львів представив детальний план, який сповнений надії і прагнення. Ми поділяємо цю надію з молодими людьми Львова й будемо поруч із ними, коли вони відбудовуватимуть свою країну», – сказав член правління Європейського молодіжного форуму Том Метью.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Програма «Європейська молодіжна столиця» на 2025 рік включатиме молодіжні форуми для участі на високому рівні в дебатах з різноманітних питань: від безпеки до науки й креативних індустрій. Це дасть можливість Львову брати участь у тренінгах, дискусіях, спілкуваннях і розвагах для молоді й молодіжних організацій з усієї Європи.

Львів також планує використати це звання для стимулювання волонтерства, розвитку навичок і працевлаштування серед молодих громадян. Програма поширюватиметься від притулків для внутрішньо переміщених осіб до громадських і молодіжних центрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі